Er tredemølle noe for deg?

Av: Morten Jakobsen, kilde; Mark Braeden

Har du noen gang sett for deg en hund som løper på tredemølle? Det kan være en merkelig tanke for deg hvis du som meg aldri har sett for deg tredemølle som treningsarena for dine hunder. Hadde du spurt meg for bare ett år siden ville jeg sagt at det er helt uaktuelt for oss. Etter over 30 år med hund har jeg aldri savnet tredemølle. Etter hvert har jeg oppdaget at tredemølle er faktisk ganske vanlig, og i trening og utstillingsmiljøer veldig utbredt. Det er faktisk også et stort utvalg av tredemøller i markedet som er spesielt designet for hunder. Det mest populære alternativet i dette segmentet er DogPacer tredemølle LF 3.1 som Tropehagen har agenturet på i Norge. 

Akkurat som mennesker, trenger våre firbeinte venner en daglig dose mosjon for et godt og langt liv, og som med de fleste av oss mennesker burde hundene springe mer enn de gjør. Du finner forskjellige versjoner av tredemøller i markedet med forskjellige funksjoner. Når vi bestemte oss for tredemølle så vi på flere, og det var èn hundetredemølle som skilte seg ut. dogPACER LF 3.1 tredemølle er en av de billigste, men likevel èn av de mest kjøpte tredemøllene. 

Hva er DogPACER LF 3.1 tredemølle?

Dogpacer, den beste tredemøllen

dogPACER LF 3.1 ansees å være den beste tredemøllen for små til store hunder på mange fora og store nettsteder..

Hovedårsaken til at hundeeiere velger dogPACER LF 3.1 er at den er betydelig billigere enn alle de andre tilgjengelige tredemøllene i markedet. Noen tredemøller koster over 20.000,- så det er mye penger spart å kjøpe dogPACER. Det beste er imidlertid at du helt sikkert vil bli imponert over hva du får for pengene!

Med en løpeflate på 180cm lengde og 42cm bredde, kan dogPACER LF 3.1 imøtekomme hunder som veier opp til 80kg. Videre selger dogPACER en tredemøller også tilpasset små hunder.

dogPACER mini, som er en liten tredemølle for hunder opp til 25 kg. Mini er akkurat som dogPACER LF 3.1, men spesielt designet for deg med liten hund! Imidlertid anbefaler jeg standardstørrelse for de fleste hundeeiere fordi det er viktig å bruke tredemølle som er minst hundens lengde eller større.

Fordeler med en tredemølle for hund

Fordeler med en tredemølle for hund​

Du har sannsynligvis dette spørsmålet i bakhodet: “hvorfor skulle jeg gidde å investere i en dogPACER tredemølle hvis hunden min kan bruke vår vanlige tredemølle?” DogPACER tredemølle ser ut som tredemøller designet for oss, og begge brukes til trening. Men faktisk er de helt forskjellige fra hverandre.

Har du tenkt over hvorfor noen i hele tatt skulle bry seg om å lage tredemøller til hunder hvis våre hundevenner kan bruke tredemøllene våre? Tredemøller til hunder er spesielt designet for å møte hundenes behov. Den er designet ut fra hvordan de tenker, hvordan de handler, og hva de kan gjøre.

Enten hunden din trenger å komme seg etter en kneskade, eller om du må utføre arbeid noen ganger for at du ikke kan gå med hunden din utenfor parken, er det å bruke en tredemølle som et flott tillegg til hundens trening og daglige mosjon.

En DogPACER tredemølle er ikke bare et flott tillegg til hundens treningsregime, men det er også en kur mot overvektige hunder. Fedme er en vanlig sykdom hos hunder i alle aldre, men forekommer vanligvis hos middelaldrende. Enten du vil redusere hundens vekt eller forhindre at han / hun blir overvektig, er det en tredemølle for hunden du trenger.

Ta hunden din tilbake til kondisjon igjen ved å bruke en dogPACER tredemølle. Det vil hjelpe hunden din til å få et lykkeligere, sunnere og lengre liv ved å innlemme trening som det vi gjør for helsen vår. Ikke glem riktig kosthold for hunden din.

Stol på meg, med din oppmuntring, sunt kosthold og en jevn tredemølle trening, vil hunden din til slutt nå sitt mål på kort tid! Husk imidlertid at trening av hundeløpebånd ikke er en erstatning for turer utenfor. Det er også viktig å ta den lodne vennen ut på tur for å få ham / henne nok mental stimulering.

Videre er denne typen trening en flott mulighet for liming selv om du er opptatt med å jobbe i datamaskinen eller rengjøre stuen, siden du begge kan glede deg over å være sammen og gjøre dine egne aktiviteter. Du kan observere hundens bevegelser og tilstand. Du kan starte hundevandringen og stoppe den når du vil. Det vil være lettere for hunder å bruke dogPACER tredemølle, siden det er lettere å kontrollere og kan imøtekomme hundens skritt enn en vanlig tredemølle.

Ulemper for hunden PACER LF 3.1 tredemølle

Dogpacer tredemølle i Norge

DogPACER LF 3.1 virket som himmelen på jorden for hunder, men dessverre opplevde vi også noen ulemper mens vi brukte den. Her er vår egen dogPACER-gjennomgang med fordeler og ulemper.

Flere forbedringer

Jeg kan tenke meg at dogPACER LF 3.1 tredemølle er perfekt hvis jeg kunne lage og lagre mitt eget program. Jeg ønsker at tredemøllen har muligheten til å registrere egendefinerte intervallprogrammer og spore kjørelengden til hunden min. Det ville være mer praktisk for meg hvis jeg ikke ville stille intervallet manuelt til å passe hundens treningsregime hver gang vi bruker tredemølle. Dette er knapt en deal-breaker, men jeg vil gjerne betale en ekstra kostnad for denne funksjonen!

Tung

Den vanskeligste delen av installasjonen var å få tredemøllen ut av esken. Tredemøllen er enorm og veier 90 kilo, så jeg måtte be om hjelp til å få den ut av esken.

Funksjoner på dogPACER 3.1 tredemølle

Etter å ha kjent fordelene som en DogPACER tredemølle kan gi og gi hunden din, vil vi fortelle deg hvordan dogPACER LF 3.1 fungerte for oss.

Problemfri installasjon

Jeg forventet å anstrenge meg mye krefter og tid på installasjonen av vår hundepasser tredemølle. Jeg er ikke teknisk på noen måte, og jeg skulle tross alt sette opp en tredemølle. Imidlertid fant jeg dogpACER LF 3.1 tredemølle veldig enkelt å installere!

Produktet innpodet et godt inntrykk fordi det ble levert i tide og var veldig godt pakket. Tredemøllen min kom i perfekt stand i solid emballasje. Heldigvis var det ingen unødvendige plastmaterialer eller esker som det er veldig vanskelig å pakke ut eller pakke ut. Du vet hva jeg mener hvis du er glad i å bestille online!

Faktisk var den vanskeligste delen av installasjonen å fjerne krympepapiret. Det ble gitt instruksjoner som var tilstrekkelig nok til å hjelpe meg gjennom hele prosessen. I tillegg kom dogPACER tredemølle for det meste montert. Det tok meg bare en halvtime og et par trinn å montere det hele sammen.

Kontrollenhet

Kontrollenhet dogpacer

Det er tilpassede programmer tilgjengelig på hundens tredemølle datamaskin, slik at du ikke trenger å bruke mer på å søke på treningsprogrammer for hund. Det er tre forhåndsprogrammerte innstillinger du kan velge mellom. Disse innstillingene kan tilpasses hundens tilstand, størrelse og hastighet for å gi en mer effektiv trening.

Tredemølleinnstillingene er tre forhåndsprogrammerte intervaller på 30 minutter. Det beste er at hunden din ikke er pålagt å fullføre alle de 30 minuttene av treningen. Du kan starte økten og stoppe den når som helst.

En av de beste egenskapene til dogPACER LF 3.1 er at jeg kan øke eller redusere hastigheten på intervallet manuelt mens programmet kjører. Denne funksjonen lar meg velge den beste treningen som passer hundens evner. Det er en enorm bonus for meg.

Videre er det fortsatt et manuelt alternativ hvis du vil tilpasse hundens tredemølleøkt. Du kan alltid stille hastighet og justere den manuelt under en treningsøkt. Tross alt er hastighetskontroll sannsynligvis en av hovedårsakene til at hundeeiere kjøper en motordrevet tredemølle.

Du må imidlertid huske at treningstrening for hundeløpebånd ikke handler om å treffe høy hastighet. Det handler om å finne det mest passende tempoet og programmet som utfordrer hunden din mest.

Sunnere og lykkeligere hund

Dogpacer, Sunnere og lykkeligere hund

Jeg forventet å ha vanskelig for å trene hunden min med å bruke tredemølle. Dette vil være første gang han skal løpe på tredemølle. Sannferdig sett er den vanskeligste delen av hunden tredemølle trening å lære hunden din hvordan du skal gå på tredemølle.

Du må huske at tålmodighet og medfølelse er viktig i den første fasen av trening av hunden din. Det tok to uker å trene hunden min om hvordan jeg skulle gå på hunden hans PACER LF 3.1 tredemølle. Han er en aktiv hund som stort sett får den øvelsen han trenger, så jeg hadde ikke så mye problemer.

Jeg startet med å starte med en veldig langsom hastighet for å hjelpe hunden min til å bli vant til tredemøllen. Det vil også unngå at hunden din blir redd og gir et dårlig inntrykk. Hunder har et godt minne og det siste du vil ha er å innlemme et dårlig minne i tredemøllen! Langsomt vil tredemøllen din til slutt resultere i høyere hastighet.

Å se hunden min bli spent på trening og motivert til å hoppe på tredemøllen, gjør at produktet virkelig er verdt å kjøpe! Noen ganger hoppet han på tredemøllen og ba meg slå på den. Siden da fikk hunden min all trening han virkelig trenger, og fikset unødvendig oppførsel fordi han ikke kjedet seg lenger. Jeg ble overrasket over å se resultatet!

For å hjelpe hunden min med en sunn livsstil, ville jeg ta ham ut på tur når jeg har sjansen. Jeg sørget alltid for at vi skulle dra ut i helgene. Imidlertid er det sjanser for at jeg ikke kunne ta ham med ut på tur eller trening. Dette er når hunden min PACER LF 3.1 tredemølle blir nyttig.

Innendørs hundetrening

Det er ingen unnskyldninger siden hunden din kan bruke hundens tredemølle innendørs, uansett om været er for varmt eller for kaldt. Du trenger ikke å bekymre deg for hans eller hennes kneledd fordi løpeoverflaten er flat. Ingen steinete fortau, ingen gjørme. For å kjenne utendørsinnstillingen, kan du stille inn stigningen og hastigheten slik at hunden din kan ha liten innvirkning på aktivitet mens du har rehabilitering eller trening. Hunden din vil være trygg mot allergier, biler og hindringer mens du kondisjonerer ham eller henne for turen. Sjekk denne videoen for å få en idé om dogPACER LF 3.1-trening

Hundevennlig

En av de beste egenskapene til dogPACER LF 3.1 er at det er en stille motor. Denne funksjonen er ekstremt nyttig fordi hunden min ikke var redd i det hele tatt for en første-tidtaker! Siden kjæledyr har følsom hørsel, spesielt de som kommer seg, har dogPacer LF 3.1 en hvisk-stille motor som ikke er distraherende. Hunder tredemøllens slanke og sammenleggbare design kan til og med spare plass. Med sin overflate på 71 x 16,5 tommer kan bredere hunder også ha det gøy å gå og løpe på den. Med en fraktvekt på 97 pund kan denne tredemøllen til og med holde en hund opptil 180 pund.

Plassbesparende

Alle tredemøller for dogPACER er designet for å være bærbare. Tredemøllene har en “patentert foldeteknologi” som gjør den lett for enklere lagring. Når hunden min er ferdig med å bruke tredemøllen, kan jeg ganske enkelt brette den opp mot veggen eller skyve den under sofaen. Snakk om praktisk!

Stigningskontroll

Når du kjøper tredemøller, er det en av de viktigste faktorene å vurdere er skråningskontroll. I løpet av undersøkelsen har noen av tredemøllene jeg fant ikke en skråningskontrollfunksjon. Heldigvis har tredemøllen dogPACER LF 3.1 en manuell stigning som kan brukes eller ikke!

Å være i stand til å justere gangflatens karakter er veldig nyttig for overvektige hunder, hunder som er utsatt for dysplasi, og de som er i fysioterapi eller rehabilitering.

Skråningen må innstilles før hunden tredemølle trening. Du kan imidlertid ikke endre hellingen uten å stoppe tredemøllen og fjerne hunden. Dette er ikke mye av en deal-breaker uansett siden mange tredemøller fungerer som dette.

dogPACER LF 3.1 oppsummering

Vi har 3 hunder, og alle hundene våre elsker PACER LF 3.1 tredemølle like mye som meg. Jeg elsker at den er enkel å kontrollere, virker å være holdbar, plassbesparende og billigere enn de fleste tredemøller på markedet. Hundene våre og jeg anbefaler det til alle hunder som et bra tillegg for en sunnere livsstil. Med 3 hunder som skal på tredemøllen i 10-15 minutter hver, og etter hvert lengre tid, og med meg som ikke ønsker å la de springe alene så blir det fort en liten time ved siden av tredemøllen. Jeg tenkte, hva skal jeg bruke den tiden til? 
Hva jeg gjorde? Jo, jeg kjøpte en spinningsykkel, så nå sitter jeg foran tredemøllen og sykler og har snora til “dødmannsknappen” på styre til sykkelen slik at jeg raskt kan stoppe tredemølla ved behov. Vinn-Vinn.