Seleverkstedet Togo kløv

Seleverkstedet Togo kløv

Seleverkstedets klassiske og solide kløv. Ergonomisk utformet etter hundens størrelse.  Svært solide materialer med 1000-denier-belagt nylon, skinn samt solide sømmer.

En solid og kraftig kløv til hund fra Seleverkstedet. Egronomisk utformet med romslige bærevesker som er spesielt designet for hundens størrelse og bærekapasitet i flere ulike størrelser.

Skinn og 1000-denier-belagt nylonstff samt solide sømmer gjør Togo-kløven svært slitesterk. TOGO-kløven så dagens lys i 1982 og har gjennom mange år vært i en egen klasse når det gjelder kvalitet og  bærekomfort for hunden. Volumet  av kløven i forhold til størrelse (veskene og det opphøyde lokket)  er gjort så stort som det er hensiktsmessig for hunden å bære, uten at det innskrenker hundens bevegelsesfrihet.

kr2,799.00kr3,849.00 Inkl. mva

Seleverkstedet Togo kløv

Beskrivelse

Seleverkstedet Togo kløv

Togo kløv til hund fra Seleverkstedet

Seleverkstedets klassiker – den solide Togo-kløven. Ergonomisk utformet med bærevesker designet for oppakning etter hundens størrelse. Skinn og 1000-denier-belagt nylonstff samt solide sømmer gjør Togo-kløven svært slitesterk. TOGO-kløven så dagens lys i 1982 og har gjennom mange år vært i en egen klasse når det gjelder kvalitet og  bærekomfort for hunden. Volumet  av kløven i forhold til størrelse (veskene og det opphøyde lokket)  er gjort så stort som det er hensiktsmessig for hunden å bære, uten at det innskrenker hundens bevegelsesfrihet.

 • I lokket er det 2 lommer med glidelås. Her kan det legges små lette ting du trenger å ha lett tilgang til.
 • Skinn og 1000 denier belagt nylonduk samt solide sømmer har gjort til at den har fått utmerkelsen «beste kløven i langtidstest» (Villmarksliv august 2015).
 • Lokket lukkes og holdes nede av 6 regulerbare stikklåser. Du slipper å stramme låsene hver gang du har åpnet lokket. En enkel regulerbar polstret brystreim gjør at kløven ikke sklir bakover.
 • TOGO kløvene er utstyrt med en bakre bukgjord som holder kløven på pass på hundens rygg i nedoverbakker og når hunden bøyer hodet for å drikke fra en bekk.
 • En regulerbar glideende som er koblet til en ring på hver side av kløvens bakre del. Dette festet har fast forbindelse til frontens brystreim slik ingen søm ryker om hunden drar litt ekstra hardt. Ved bruk av glideenden vil ikke kløven bli dratt over til siden når hunden går skeivt i forhold til deg. På grunn av at kroken sklir fra side til side, vil den etter en tids bruk bli slitt. Den kan da tas av og skiftes.
 • 6 stikklåser holder lokket på kløven stramt. 2 kraftige på hver side og 2 litt mindre bak som hindrer lokket å blåse opp med vind bakfra.
 • Hevereima som går fra veskekant til veskekant  er regulerbar og løfter kløvveskene litt ut fra hundens sider når kløven er tung. Det sparer hunden fra slitasjeskader på overarmen og albueleddet.
 • Snølåsen lukker hver veske og holder innholdet på plass.
 • Den gjennomgående reima forbinder brystreima og glideenden sammen. Dette sikrer at sømmene ikke ryker og at hunden ikke kommer løs.
 • Brystreima og 2 gjorder holder kløven på plass på hundens rygg. Det eneste som sikrer at kløven er balansert og ligger rett er at den er pakket riktig.
 • Skinnet i fronten og side, tar i mot for slitasjen fra steiner og busker. 1 flaske olje følger med hver kløv slik at du kan holde skinnet mykt.

Slik velger du riktig størrelse av kløv 

1  Mål hunden fra albu, over ryggen og ned til albu på den andre siden. Albuespissen er det øverste synlige leddet på forbeinet, det hunden ligger på når den ligger i «dekk».

2  Dersom målet på hunden stemmer med det oppgitte målet på kløven, har du den riktige størrelsen.

3  Er målet midt i mellom to størrelser, bør du vurdere ditt bruk av kløven. Skal det være til småturer hvor hunden skal bære litt utstyr, har vi erfaring med at de fleste er mest fornøyd med den minste av de to størrelsene. Vurderer du lengre turer med mye oppakning, og hunden er godt trent og har en grei bakkeklaring, kan du velge den største av de to størrelsene. Med bakkeklaring menes at hunden har en viss høyde som gjør at den ikke subber kløven for langt ned mot vegetasjonen.

Seleverkstedet Togo kløv

Hvor gammel må hunden være for å bære kløv?

Det er en fordel at hunden er utvokst slik at du kan velge en størrelse kløv som vil passe videre. Men en tom kløv veier ikke mye mer enn et tykt dekken, så det å venne hunden til å ha noe på ryggen med lav vekt, er bare positivt. Du må regne med at du vil først kunne ha god uttelling på bærekapasitet med kløv fra hunden er 18 måneder gammel.

Hvor tung kløv kan hunden bære?

Hvordan du jobber med hunden din fra tidlig alder, er opp til deg som hundeeier. Er hunden vant til tur og er en sunn og sterk hund? Har du vært flink til å utvikle hunden med turer i variert terreng? Store hunder utvikler seg saktere enn små hunder. Husk å alltid starte forsiktig med vekt når du begynner med kløving. Se på hvordan hunden går, om du ser at den har det tungt er det for mye vekt. Tripper hunden lett, så kan du legge mer på. Som nevnt i avsnittet over, så må hunden din være utvokst før du kan belaste med en viss tyngde. En tommelfingerregel er at en meget godt trent hund kan bære inntil 25% av sin egen kroppsvekt dersom terrenget er lett og turen ikke for lang. Det er stor forskjell på å gå i flatt terreng enn om dere går i ulendt terreng og med stigninger. Bruk sunn fornuft og husk at du kjenner hunden din best, så følg nøye med og les signalene hunden din gir.

Tilleggsinformasjon

Størrelse

L fra 82cm albue-albue, M fra 71cm albue-albue, Mini fra 43cm albue-albue, Mini+ fra 48cm albue-albue, S fra 65cm albue-albue, XL fra 92cm albue-albue, XS fra 61cm albue-albue, XXS fra 57cm albue-albue

Brand

Seleverkstedet

Seleverkstedet, tradisjon, kvalitet og innovasjon siden 1981. Grunnlegger Jan Reinertsen gikk lærerskolen i Bergen og jobbet sine første arbeidsår som lærer. Ved siden av dette jobbet han på hobbybasis med å sy utstyr til hund. Hans kunnskap og interesse for dyr og søm ga etter hvert økende henvendelser fra folk som trengte solid utstyr. Seleverkstedet holdt til på Harestua frem til Fjellpulken AS kjøpte bedriften i 2019. Den solide kompetansen på søm, materialer og ergonomi har gitt Seleverkstedet sitt renommé blant norske hundeeiere og var avgjørende for denne konsolideringen.
Seleverkstedet
Seleverkstedet

  Submitted Successfully

  We will respond soon

  No FAQ Found

  Skriv ditt spørsmål om dette produktet.

  Du vil motta en e-postmelding når ditt spørsmål er besvart/oppdatert.

  + = Svar noe her, slik at vi vet det er du og ikke spam robot.